شراب شیره انگور خواهم
حریف سرخوش مخمورخواهم
مرابویی رسید ازسوی حلاج
زساقی باده منصورخواهم (مولانا )
شیره انگور ماده غذایی بسیارپرخاصیتی است که ان را ازاب انگورتهیه می کنند ازانگور که خودیکی ازپرخاصیت ترین وبهترین میوه هایی است که خداوند برای مصرف ما انسانها افریده است وازان بعنوان یکی ازمیوه های بهشتی نام برده است انگور میوه ای است که خداوند بلندمرتبه 11مرتبه درقران کریم ازان به اسم عربی عنب نام برده است انگورمیوه ای است سرشارازویتامین های مختلف ومفید که خواص ان بیشماروبی اندازه است پیامبراکرم (ص )می فرمایند:بهترین غذای شما نان وبهترین میوه شما انگوراست حالاشیره انگور راازاین میوه بهشتی تهیه می کنند.شیره انگوریک ماده غذایی باطبیعتی گرم است که دارای خواصی بسیاربسیارزیاداست شیره انگور یکی ازپرکالری ترین موادغذایی است این ماده غذایی بسیارخون سازاست وبرای کسانی که دچارکم خونی هستندبسیارتوصیه می شودومصرف ان روزانه1/3اهن بدن راتامین می کند شیره انگوربه غیرازخاصیت خون سازبودن ان خون راهم تصفیه می کند.کسانی که دچارضعف بدنی هستند ودراثریک بیماری یاجراحی های انجام شده روی بدن انها ازلحاظ وضعیت جسمانی ضعیف شده اند مصرف شیره انگور بهترین ماده غذایی پرخاصیت وهمه چیزتمام برای این افراد است.شیره انگورباعث غلیظ کردن شیرمادر می شود وهم چنین برای کسانی که دارای ضعف اعصاب هستند شیره انگوربسیارمفیداست شیره انگوربه سبب ویتامین های مختلف موجود دران برای کودکان درسن رشدبسیار مفیداست شیره انگوربرای جلوگیری و ابتلا به بیماریهایی مثل سرطان ،برای درمان یبوست برای سلامت پوست و...بسیارمفیداست بهترین زمان مصرف شیره انگور باتوجه به طبیعت گرم ان درفصل سرما می باشد وشیره انگور رامی توان به صورت شربت ویادرست کردن حلوا وریختن ان روی شیربرنج ویاهمراه باپودرگردو و...استفاده کرد وروش تهیه ان هم به این صورت است که بعد از دراوردن اب انگور ان را داخل دیگ یاقابلمه بزرگی ریخته وروری حرارت قرار می دهیم وقبل ازاینکه اب انگوربه جوش بیاییدیعنی زمانی که ازکناره های ظرف حباب بالامی ایدخاک سفید را بادست کم کم داخل ان می ریزیم وکف برامده ازان راازداخل دیگ بیرون می ریزیم وبعدازان که تمام کف رابیرون ریختیم زیرقابلمه یادیگ راخاموش می کنیم وحدود10ساعت می گذاریم که محتویات داخل ان خوب ته نشین بشودبعداز ان باملاقه اب داخل دیگ رابه داخل دیگ دیگری انتقال می دهیم طوری که محتویات ته دیگ را داخل دیگ جدیدنریزیم وبعدازان دوباره دیگ راروی حرارت می گذاریم تا ان قدربجوشدکه اب انگورما به شیره تبدیل بشود شیره ماهروقت که کاملاً شیرین و زلال وصاف شدکارما به پایان رسیده است.درضمن علت ریختن خاک سفیدبه داخل اب انگور به این دلیل است که این خاک سفیدترشی انگور رامی گیرد وان راصاف وزلال می کند درواقع اگراین خاک سفیدبه داخل ان ریخته نشود شیره ما پاک وحلال نیست.استان همدان وبالاخص شهرستان ملایراین استان یکی ازبزرگترین استان های تولیدکننده شیره مرغوب کشوراست.
هرسال دراوایل فصل پاییز بارسیدن انگورهای باغات گوجعلی روستای مخوربخش زیادی ازاین انگورها توسط ساکنان روستای مخور به شیره تبدیل می شود. درروستای مخورشیره راازاب انگور طی فرایندی سنتی بدست می اورند
+ نوشته شده در یکشنبه چهاردهم مهر ۱۳۹۸ ساعت 10:50 توسط محمودسعادتی یاوند
|